Het verschil tussen Microblading en Ombre Brows (Powder Brows)

Heel wat mensen zijn de laatste tijd geinteresseerd in PMU wenkbrauwen. Nu is het alleen wel zo dat er nog altijd wat onduidelijkheid bestaat over de verschillende behandelingen.

Een van de meest gestelde vragen op het gebied van PMU wenkbrauwen is wat het verschil is tussen microblading en een ombre brows behandeling? Beide behandelingen zijn een vorm van cosmetische tatoeage en hebben veel gemeenschappelijke overeenkomsten, echter zijn er wel degelijk grote verschillen. Het huidtype speelt een belangrijke rol voor mensen die overwegen om wenkbrauwen te microbladeren en te poederen. Dit heeft dan ook een andere look tot gevolg.

verschil ombre brows en microblading

In dit artikel laten wij je alles zien wat je moet weten over het verschil tussen microblading en powder brows behandeling. Na het lezen weet je precies wat je kunt verwachten.

Wat is microblading?

Microblading wordt handmatig gebruikt middels een hand tool realistisch uitziende haarstroken in de wenkbrauwlijn te creëren.
Tijdens het microbladen zal de specialist de haarstroken met behulp van een speciale hand tool zorgvuldig aanbrengen op de huid. Voor het microbladen wordt de tool in het pigment zelf gedompeld, vervolgens wordt het voorzichtig op de huid aangebracht als individuele haarstreken. Microblading bootst realistische haren na, dit geeft je dan ook de natuurlijke uitstraling die je zocht. De microblading look is ideaal voor de klanten die kleine gaten in de wenkbrauwlijn willen opvullen. Deze behandeling is geschikt voor de mensen met een lichte huid, hier komt de natuurlijke look namelijk het beste tot zijn recht.

Microblading Resultaten

Is Microblading pijnlijk?

Microblading wordt door de meeste mensen ervaren als een pijnlijke behandeling. Vooral als je het vergelijkt met de powder brows techniek. Vrijwel logisch, er worden kleine sneetjes in je huid geplaatst. Tijdens zo een behandeling kan je ervoor kiezen om een verdoving te smeren. Deze moet je zelf bij de huisarts aanvragen. Hou er wel rekening mee dat de verdoving ervoor kan zorgen dat het pigment afstoot.

Microblading genezing

De genezing van microblading duurt ongeveer 2 weken. Er zullen kortsten ontstaan wat heel gebruikelijk is bij het zetten van een tattoo. Je mag tijdens de genezing niet aan de korsten zitten of krabben. De korstvorming is bij iedereen verschillend. Zo kan het bij de één wat langer duren en wat heftiger gaan korsten als bij de ander.

Microblading nadelen

Hoewel microblading op papier een mooie oplossing is, kiezen steeds meer mensen om voor een ombre brows / powders behandeling te kiezen. Dit komt omdat microblading niet voor alle huiden geschikt is.

  • Microblading is niet geschikt voor alle huidtypes
  • De genezing is onverstelbaar. Zo kunnen de fijne lijnen op een langer termijn uitlopen.
  • De behandeling is pijnlijk
  • Het kan littekenweefsel veroorzaken doordat er (te diep) in de huid wordt gesneden.

En wat is een ombre brows / powder brows behandeling dan?

Ombre Brows zijn iets meer uitgesproken. Hierdoor hoef je de wenkbrauwen ook niet meer extra aan te zetten wanneer je makeup draagt, wat bij microblading in de meeste gevallen wel nodig is. Powderbrows staan met met en zonder makeup mooi. Gepoederde wenkbrauwen hebben een zachte make-up look en zijn ideaal voor klanten met een vette of iets oudere huid. Veel klanten kiezen voor deze look als ze op zoek zijn naar een uitstraling die wat moderner is en die beter aansluit bij hun huidtype.

Beide wenkbrauwstijlen kunnen worden veranderd om er zacht of intens uit te zien, dit hangt helemaal af van wat je graag wilt bereiken. Als je een vette huid hebt, raden we je een gepoederde wenkbrauw of een gecombineerde wenkbrauw aan.

Een powder brow behandeling zal worden verricht met uniek apparaat. De wenkbrauwen worden gepoederd om een ombre-look te creëren in plaats van individuele haarstreken. Deze behandelingsvorm is geschikt voor iedere huidtype die een zachte make-up look willen. De zachte make-up look houdt in dat de uiteindes van de wenkbrauwen donkerder van kleur zijn en dat zij aan het begin juist lichter van kleur zijn. Hierdoor zorg je voor een subtiele verandering in de wenkbrauw zelf. De ideale doelgroep voor deze vorm van PMU wenkbrauwen zijn degenen die wel voldoende haar hebben, maar die graag wat meer make-up zouden willen gebruiken. Als je dunnere wenkbrauwen hebt is het mogelijk om extra haarstreken toe te voegen voor wat meer textuur.

De wenkbrauwen van een powder brow behandeling gaan normaal gesproken 2-3 jaar mee, terwijl de wenkbrauwen bij het microbladeren meestal 1 tot 2 jaar blijven zitten.

Ombre brows / Powder brows genezing

Een powder brows genezing lijkt erg op die van microblading. Het duurt ongeveer 10-15 dagen en verschilt ook per huidtype. Het is wel zo dat er bij powder brows minder touch up’s nodig is. Vaak hebben mensen 0 t/m 1 behandeling nodig.

Ombre Brows Resultaten

Procedure Ombre Brows

Een combinatie van beide behandelingen

Voor klanten die zowel het uiterlijk van het microbladen als voor het poederen willen hebben is het mogelijk om te kiezen voor een combinatie van deze twee. Hiermee weet je zeker dat je de look kunt creëren waar je al die tijd al van hebt gedroomd. Voor gecombineerde wenkbrauwen worden er enkele streken gebruikt om een natuurlijke haarlijn te creëren. Vervolgens wordt er een zachte schaduw voor de rest van de wenkbrauw aan toegevoegd. De streken worden meestal rond de randen van de wenkbrauw getekend waar ze het meest zichtbaar zijn. Vervolgens wordt er een krachtige tint aan de wenkbrauw toegevoegd om het te voorzien van een volle uitstraling, hierdoor blijft de wenkbrauw de hele dag mooi in model zitten.

Microblading, een powder brows behandeling of een combinatie van de twee zijn stuk voor stuk prima vormen van PMU wenkbrauwen. Dit zijn dé manieren om de wenkbrauwen te die je altijd al hebt willen hebben. Door te kiezen voor deze vorm van PMU wenkbrauwen zal je nooit meer zo lang in de spiegel hoeven te staan. Je hoeft alleen maar even de wenkbrauwen zelf in te vullen, scheelt je een hele hoop tijd en moeite. Meer informatie over deze behandelingen en over PMU wenkbrauwen in het algemeen vind je hier bij ons op de site!

Verschil Ombre Brows en Microblading op een rijtje

Soort BehandelingOmbre BrowsMicroblading
TechniekMachinaalHandmatig
Geschikte huidtypeIedere huidtypeDroge huidtype
Pijn op schaal 1-1015
Gem. aantal touch up’s0-11-3
ResultaatPoeder effectHairstrokes
Prijs touch up€ 50,-€ 50,-
Duur van het effect2-3 jaar1-2 jaar
Duur v/d behandeling+/- 180 min.+/- 120 min
Duur nazorg10 dagen10 dagen
Kosten behandeling€ 299,-€ 249,-
 Meer informatieMeer informatie

Deel deze post met je vrienden

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vond je dit een leuk artikel?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer artikelen: