Permanente make-up wenkbrauwen: De Ultieme Gids

permanente make-up artiest

Als je ooit hebt geworsteld met het tekenen van de perfecte wenkbrauwen, ben je niet de enige. Voor velen is het dagelijks aanbrengen van wenkbrauwmake-up een tijdrovende en frustrerende klus. Maar stel je voor dat je wakker wordt met prachtige, perfect gevormde permanente wenkbrauwen, zonder het gedoe van het aanbrengen van make-up.

Dat is precies wat permanente make-up wenkbrauwen je te bieden hebben. In dit artikel duiken we in de wereld van permanente wenkbrauw make-up, bespreken we de verschillende technieken, zoals powder brows en microblading, en geven we je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of het iets voor jou is.

Wat zijn permanente make-up wenkbrauwen?

Permanente make-up wenkbrauwen, ook wel bekend als semi-permanente make-up of wenkbrauw tatoeage, zijn behandelingen waarbij pigmenten onder de huid worden ingebracht om de perfecte wenkbrauwen te vormen en definiëren.

Deze behandelingen zijn ontworpen om een natuurlijk ogend resultaat te geven dat jarenlang meegaat, zodat je niet elke dag tijd hoeft te besteden aan het bijwerken van je wenkbrauwen.

Wat is Microblading?

Bij microblading (wat ook vaak hairstorke techniek genoemd wordt) worden pigmenten met een handgereedschap met fijne naaldjes in de behandelde huid ingebracht. Deze techniek bootst de natuurlijke haargroei na en zorgt voor realistische, haartje-voor-haartje resultaten. Microblading is voor mensen met dunne of onregelmatige wenkbrauwen die een natuurlijke, vollere look willen.

Voordelen microblading

 • De behandeling is relatief kort. De totale behandeling is gemiddeld 1,5 uur
 • Relatief goedkopere behandeling
 • Meer specialisten die microblading aanbieden omdat dit techniek sinds 2017 in Nederland bestaat.

Nadelen microblading

 • Doordat er vaak met een mesje gewerkt wordt, kan er littekenweefsel ontstaan.
 • Het heeft minimaal 2-3 behandelingen nodig
 • De genezing is onbespeelbaar bij vettiger en gemengde huidtype.
 • Hoewel je bij microblading direct na de behandeling een mooi resultaat kan verwachten, moet je altijd kijken naar het genezen resultaat. In verloop van tijd zullen de fijne dunne lijntjes uitzetten en hierdoor verdwijnt het natuurlijke effect.
 • Doordat er “krasjes” met een mesje in je huid worden gemaakt, is het een vrijwel pijnlijke behandeling.
 • De behandeling is pijnlijk. Dit omdat er kleine sneetjes met een mesje gemaakt worden in de huid.

Wat is Powder Ombre Brows?

Bij Powder (ombre) brows wordt de wenkbrauw ingeschaduwd. Hierdoor lijkt het alsof de wenkbrauwen met poeder zijn ingekleurd. Deze techniek wordt met een PMU apparaat toegepast. De pigmenten worden met een flinterdun naaldje in de lederhuid gepigmenteerd. Met deze machine kunnen wij een subtiel poedereffect creëren. Daarnaast ogen de wenkbrauwen natuurlijk en zacht doordat gebruik wordt gemaakt van de ombre effect techniek. Bij deze techniek beginnen de wenkbrauwen erg zacht en eindigen steeds donkerder naar het uiteinde toe.

Voordelen powder ombre brows

 • Geschikt voor alle huidtypes: Powder brows zijn ideaal voor zowel droge als vette huidtypes, omdat de techniek zich richt op het aanbrengen van pigment in een poederachtig patroon dat goed hecht op verschillende huidoppervlakken.
 • Natuurlijke, zachte uitstraling: Deze techniek creëert een zachte, poederachtige finish die er natuurlijk uitziet en goed mengt met de bestaande haartjes, waardoor een subtiele en verfijnde look ontstaat.
 • Langere levensduur: Powder brows gaan over het algemeen langer mee dan microblading, met resultaten die 2 tot 3 jaar kunnen aanhouden voordat touch-ups nodig zijn, wat tijd en geld kan besparen.
 • Minder invasief: De powder brows-techniek is minder invasief dan microblading, omdat het gebruik maakt van een fijne naald die het pigment oppervlakkig in de huid aanbrengt, wat zorgt voor minder ongemak en geen littekenweefsel. Hierdoor is de behandeling minder pijnlijker als microblading.
 • Makkelijker te onderhouden: Omdat powder brows langer meegaan en minder gevoelig zijn voor vervaging door externe factoren, is het onderhoud eenvoudiger en zijn touch-ups minder frequent nodig.

Nadelen powder ombre brows

 • Een powder brows behandeling is relatief duurder dan microblading
 • Een gemiddelde sessie duurt 2-3 uur, dus langer als powder brows
 • Gevoeligheid voor ondeskundige toepassing: Als de powder brows-techniek niet correct wordt uitgevoerd door een ervaren specialist, kan dit leiden tot ongelijke of onnatuurlijk ogende wenkbrauwen, wat het uiterlijk negatief kan beïnvloeden.

Combinatie techniek: Combi Brows of 3D Microblading

Combi brows, ook wel bekend als hybride wenkbrauwen of combinatiewenkbrauwen, is een techniek die elementen van zowel powder brows als microblading combineert. Hierdoor ontstaat een nog natuurlijker en voller ogend resultaat. Deze methode is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een meer gedefinieerde vorm en realistische haartjes, maar tegelijkertijd de zachtheid van een poederachtige finish willen behouden.

Bij combi brows wordt eerst de microblading-techniek gebruikt om fijne, natuurlijk ogende haartjes te creëren. Vervolgens wordt de powder brows-techniek toegepast om het gebied op te vullen en schaduw toe te voegen. Hierdoor ontstaat een multidimensionaal effect dat de illusie van volle, goed gedefinieerde wenkbrauwen geeft.

Voordelen en nadelen van combi brows

Aangezien dit een combinatie techniek is tussen microblading en powder brows, raden wij deze techniek niet aan. Lees hierover meer informatie:verschil powder brows en microblading.

permanente make-up wenkbrauwen salon

Wie kan baat hebben bij permanente make-up wenkbrauwen?

Permanente wenkbrauw make-up is geschikt voor bijna iedereen, ongeacht leeftijd, huidtype of haarkleur. De behandeling kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die:

 • Moeite hebben met het aanbrengen van make-up, door onvaste handen of slecht zicht
 • Geen tijd of geduld hebben voor dagelijkse make-up routines
 • Allergisch zijn voor conventionele make-up producten
 • Haarverlies hebben ervaren door ziekte of behandeling, zoals chemotherapie of alopecia
 • Hun wenkbrauwen willen verbeteren na jaren van overmatig epileren

Wat kun je verwachten tijdens een Permanente Wenkbrauw behandeling?

Voordat je begint met de behandeling, zal een specialist een uitgebreide consultatie houden om jouw wensen en verwachtingen te bespreken. Vaak krijg je per e-mail een uitgebreide voorzorg instructies. Tijdens de behaling zullen ook je huidtype en haarkleur analyseren om de meest geschikte pigmenten en technieken te selecteren. Hier zijn enkele stappen die je kunt verwachten tijdens de behandeling:

 •  Voorbereiding: De specialist zal je gezichtsvorm analyseren en je wensen doornemen.
 • Ontwerpen: De pmu artiest zal de vorm en grootte van je wenkbrauwen tekenen met behulp van een uitwisbaar potlood, zodat je de kans krijgt om het ontwerp goed te keuren voordat het proces begint.
 • Pigmenteren: Afhankelijk van de gekozen techniek (powder brows of microblading) zal de specialist het pigment in de huid aanbrengen met behulp van een pmu apparaat of microblading mesje.
 • Afwerking: Na de behandeling zal de specialist zorginstructies geven om te zorgen voor een optimale genezing en resultaten.

Nazorg semi permanente make up wenkbrauwen

De genezingstijd varieert per individu, maar over het algemeen duurt het ongeveer 1 tot 2 weken. Tijdens het genezingsproces is het belangrijk om de nazorginstructies van je specialist op te volgen.

Enkele algemene tips zijn:

 • Vermijd direct zonlicht en zonnebank gedurende ten minste twee weken
 • Gebruik geen make-up op de wenkbrauwen tot ze volledig genezen zijn
 • Vermijd zwemmen in chloor- of zoutwater
 • Niet krabben of aan de wenkbrauwen trekken
 • Na ongeveer 4 tot 6 weken wordt meestal een touch-up behandeling aanbevolen om eventuele onregelmatigheden in het pigment aan te pakken en de vorm en kleur te verfijnen.
 • Genezing semi permanente make-up wenkbrauwen

Hoe lang gaat Permanente Make-up Wenkbrauwen mee?

Permanente wenkbrauw make-up is semi-permanent, wat betekent dat het na verloop van tijd vervaagt. De duurzaamheid varieert per individu en is afhankelijk van factoren zoals huidtype, levensstijl en blootstelling aan de zon/ zonnebank. Over het algemeen kunnen powder brows 2 tot 3 jaar meegaan, terwijl microblading meestal 1 tot 2 jaar meegaat. Regelmatige touch-ups worden aanbevolen om de kleur en vorm van de wenkbrauwen te behouden.

De Kosten van Permanente Wenkbrauw Make-up

De kosten van permanente wenkbrauw make-up variëren afhankelijk van de gekozen techniek, de ervaring van de specialist en de locatie van de salon. In Nederland variëren de kosten meestal tussen €300 en €600 voor de initiële behandeling, inclusief een touch-up sessie na vier tot zes weken.

Risico’s en bijwerkingen permanente make up behandeling

Hoewel permanente wenkbrauw make-up over het algemeen als veilig wordt beschouwd,
zijn er enkele risico’s en bijwerkingen waarmee je rekening moet houden:

 • Infectie: Zoals bij elke huidpenetrerende procedure, bestaat er een risico op infectie. Zorg ervoor dat je een gerenommeerde specialist kiest die in een schone omgeving werkt en de juiste sterilisatiepraktijken volgt.
 • Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor de gebruikte pigmenten. Als je gevoelig bent voor allergieën, overleg dan met je specialist over het uitvoeren van een patchtest voorafgaand aan de behandeling.
 • Onjuiste kleur of vorm: Het kiezen van de verkeerde specialist kan leiden tot ongewenste resultaten, zoals een onnatuurlijke kleur of vorm. Doe grondig onderzoek en bekijk voorbeelden van het werk van de specialist voordat je een afspraak maakt.
 • Littekenvorming: In zeldzame gevallen kan littekenvorming optreden als gevolg van onjuiste techniek of onvoldoende nazorg. Volg nauwgezet de nazorginstructies van je specialist om het risico op littekens te minimaliseren.

Hoe kies je de juiste specialist voor jouw permanente wenkbrauw Make-up?

Het kiezen van de juiste specialist is cruciaal voor het bereiken van het gewenste resultaat. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de perfecte match:

 • Ervaring en opleiding: Zoek naar een specialist met uitgebreide ervaring en opleiding in permanente make-up wenkbrauwen, en in het bijzonder de techniek die je verkiest (powder brows of microblading).
 • Portfolio: Vraag om voorbeelden van eerder werk van de specialist om te beoordelen of hun stijl en techniek overeenkomen met wat je zoekt.
 • Hygiëne en veiligheid: Zorg ervoor dat de specialist werkt in een schone omgeving en de juiste sterilisatiepraktijken volgt om het risico op infecties te minimaliseren.
 • Communicatie: Kies een specialist waarmee je je op je gemak voelt en die openstaat voor het bespreken van jouw wensen en verwachtingen.

Wil jij mooie natuurlijk resultaat en wil je advies over pmu behandeling? Vraag dan een gratis consult aan via onze website.

Conclusie

Permanente make-up wenkbrauwen kunnen een fantastische oplossing zijn voor mensen die op zoek zijn naar een manier om tijd te besparen en hun wenkbrauwen er altijd perfect uit te laten zien. Of je nu kiest voor powder brows of microblading, het is belangrijk om een gerenommeerde specialist te vinden en je verwachtingen duidelijk te communiceren om het beste resultaat te bereiken. Houd rekening met de nazorginstructies en plan regelmatige touch-ups om je prachtige, perfect gevormde wenkbrauwen jarenlang te behouden.