(PMU) Permanente make-up lippen

Permanente make-up (PMU) is een steeds populairdere manier om je uiterlijk te verbeteren. PMU voor de lippen, ook wel lippigmentatie genoemd, is één van de meest gevraagde behandelingen onder vrouwen. Hiermee kan je lippen een vollere en gedefinieerde uitstraling krijgen, zonder dat je elke dag make-up hoeft aan te brengen.

Op onze pagina bespreken we alles wat je moet weten over PMU voor de lippen, van de voorbereidingen tot de verzorging erna. We geven antwoord op veelgestelde vragen en bespreken de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken als je overweegt om PMU voor je lippen te laten zetten.

Wij zijn gecertificeerd door:

Wat is pmu lippen?

PMU voor de lippen is een cosmetische behandeling waarbij pigment in de huid van de lippen wordt aangebracht. Hierdoor krijgen je lippen een vollere en gedefinieerde uitstraling, en kun je bijvoorbeeld vervaagde liplijnen opvullen of asymmetrische lippen symmetrisch maken.

Net als bij iedere andere PMU behandeling, wordt ook bij lippen het pigment in de huid aangebracht met behulp van een PMU apparaat. Uiteraard maken wij gebruik van de beste apparatuur en hoogwaardige en goed GGD gekeurde pigmenten.

PMU Lippen mogelijkheden

Met lippigmentatie kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden, zoals het vervullen van je lippen met een kleur (lippenstift effect), het aanbrengen van lipblush (nude effect) om je lippen een natuurlijke en frisse kleur te geven of het ombre effect, waarbij de kleur van donkerder bij de rand naar binnen toe vervaagt.

Waarom kiezen vrouwen voor pmu lippen:

 • Wanneer je bleke lippen hebt en deze wilt mooi wilt inkleuren.
 • Je lipranden zijn ongerelmatig, deze zou je doormiddels een pmu behandeling kunnen corrigeren.
 • Je eigen liprand is vervaagd door bijvoorbeeld fillers of koortslip.
 • Als je asymmetrische lippen hebt, kun je deze door middels van een pmu lippen behandeling corrigeren.
 • Je lippen zijn niet egaal van kleur.
 • Je eigen lippen zijn te donker van kleur zijn en je wilt ze meer natuurlijker uit laten zien
 • Je lippen optisch iets groter wilt laten lijken.
 • Je hebt rimpeltjes waardoor je lip make-up uitloopt.
 • Je wilt simpelweg de hele dag verzorgde lippen hebben die niet uitlopen.

Lipstick effect / Full lips

De volle lippenkleur is de meest opvallende vorm van permanente lippen. Hierbij wordt een omlijning gemaakt die lijkt op een lip lijnstift en wordt het hele oppervlak van de lippen met pigmenten verzadigd, zodat het lijkt alsof je lipstick draagt. Dit kan in elke gewenste kleur worden gedaan, waaronder de klassieke rode lippen.

Classic eyeliner / permanente eyeliner met wing

De classic eyeliner wordt net een tandje hoger aangebracht dan de Infralash eyeliner. Deze PMU eyeliner dient eigenlijk ter vervanging van de eyeliner die je elke dag aan moet brengen en heeft een strakke, opvallende en volle lijn. Als jij elke dag met eyeliner in de weer bent en je wil tijd besparen, dan is dit dus de ideale oplossing. Bovendien kun je voor deze eyeliner ervoor kiezen om het af te maken met een ‘wing’ aan het einde. De classic eyeliner wordt vooral aangeraden voor mensen met een jeugdig huidtype en zorgt voor een expressieve blik.

Dus nog even alles op een rijtje:

 • Infralash is een dun lijntje op de wimperlijn. Classic eyeliner is een duidelijke, strakke en volle lijn net boven de wimperlijn
 • Infralash geeft een natuurlijke look. De Classic eyeliner kun je gebruiken als vervanging voor je dagelijkse make-up
 • Infralash wordt vooral gebruikt om het volume van je wimpers een boost te geven. Classic eyeliner geeft je een opvallende oogopslag.

Twijfel je tussen verschillende behandelingen en wil je hier advies over krijgen? Neem dan contact met ons via de gratis online consult formulier. Wij zullen altijd proberen binnen 48 uur contact met je op te nemen!

Is een PMU eyeliner veilig voor iedereen?

Hoewel permanente make-up eyeliner in de meeste gevallen mogelijk is, wordt het in enkele bijzonder gevallen afgeraden:

 • Tijdens het zwangerschap
 • In het periode wanneer je nog borstvoeding geeft
 • Wanneer je in de afgelopen 12 maanden een zware operatie hebt gehad
 • Wanneer je net heel erg ziek bent geweest, bijvoorbeeld een zware griep hebt gehad. Je lichaam zal het pigment meer uitstoten en het resultaat zal minder mooi zijn.
 • Wanneer je bloedverdunners gebruikt dien je in overleg met je arts 2 dagen van te voren te stoppen met de medicatie. Wanneer dit niet mogelijk is raden wij je aan om eerst met de je arts de behandeling te overleggen en eventueel 1 uur voor de behandeling minimaal 1 glas appelsap te drinken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er minder bloedverlies optreed.
 • Wanneer je in de afgelopen zes maanden Accutane hebt gebruikt.

Daarnaast is het natuurlijk aan te raden naar een betrouwbare en gespecialiseerde zaak te gaan, zodat je zeker weet dat de behandeling veilig verloopt.

Vóór de permanente make-up eyeliner behandeling

Zodra je een keuze hebt kunnen maken voor welke behandeling je gaat, of ons hebt geraadpleegd voor een gratis online consult, kun je via onze website een afspraak inplannen

Voor de behandeling sturen wij je uitgebreide voorzorg matregelen die je dient door te nemen. 

Houd er rekening mee dat indien je lenzen draagt je ze voor, tijdens en 24 uur na de behandeling niet mag dragen. De reden hiervoor is dat je ogen gevoelig kunnen worden en lichtjes op kunnen zwellen. Dit duurt maximaal 24 uur.

Ten slotte vragen we je om zonder oog make-up naar je behandeling te komen. De reden hiervoor is dat we de huid zo rustig mogelijk willen behandelen, het moeten verwijderen van oog make-up net voor de behandeling kan ervoor zorgen dat de huid onrustiger is. 

Hoe werkt permanente make-up eyeliner?

We beginnen met het samen bespreken van de mogelijkheden, waarna de eyeliner getekend zal worden. Ben je tevreden met de getekende eyenliner, dan starten we de behandeling. Met de Dermamedical lll kan met precisie de eyeliner worden gezet. Deze machine werkt zo fijn dat je minder pijn zult ervaren en een kortere herstelperiode hebt, waardoor het resultaat nog mooier zal zijn. Het pigment kan in de weken na de behandeling tot 40% lichter worden waardoor je een prachtig resultaat krijgt.

Wat kan ik na de behandeling van pmu eyeliner verwachten?

– Dag 1 tot en met dag 7 –

 • Direct na de behandeling kunnen de ogen iets gezwollen zijn, dit trekt binnen 2 dagen weg.
 • Er kunnen korstjes ontstaan. Krab deze er nooit af! Hierdoor gaat het pigment er ook uit.
 • Douchen na permanente make up kan, maar vermijd het liefst de eerste 48 uur na de behandeling contact met water. Probeer dus tijdens het douchen je ogen niet nat te maken. Gebeurt dit wel? Dep dan de ogen met een schone tissue, je mag absoluut niet te wrijven.
 • Voorkom dat je erg gaat transpireren, door bijvoorbeeld intensief te sporten, en vermijd sauna’s en zwembaden
 • Reinig je ogen voorzichtig met een wattenstaafje geabsorbeerd met lauw water. Vermijd hierbij de behandelde huid.
 • Na ongeveer 5 tot 7 dagen kun je weer make-up dragen.

– Na ongeveer 5 tot 7 dagen –

 • De mogelijke kortsvorming verminderd. Het is erg belangrijk dat de korsten er op een natuurlijk manier vanzelf uitvallen. De korsten er zelf aftrekken of krabben zorgt ervoor dat het pigment ook mee gaat.
 • Je mag nog geen crème met fruitzuren en vitaminen A op de gepigmenteerde huid gebruiken.
 • De eventuele touch up behandeling dient plaats te vinden na 4 tot 6 weken en maximaal 3 maanden.

Wil je op langer termijn het mooiste resultaten behouden na je behandeling. Dan hebben wij nog 3 handige tips voor je:

 • Gebruik geen chemische peelings gedurende 6 maanden na de behandeling.
 • Gebruik (na volledige genezing) tijdens zonnen/zonnebank factor 30 of hoger.
 • Om je semi permanente make up mooi te houden adviseren wij om tussen de 9 en 14 maanden terug te komen.

Welke kleur eyeliner

De kleuren die wij adviseren zijn bruin en zwart. Zwart betekent niet direct dat het er hard en donker uitziet, denk maar aan je zwarte mascara bijvoorbeeld. Wij raden het volgende aan maar kijken altijd samen met de klant naar de mooiste opties : 

Gebruik je nooit mascara en/of is je huid wat licht van teint en je haar blond of lichtbruin, dan zal een bruine infralash je bijvoorbeeld heel mooi en natuurlijk staan.

Ben je wat donkerder, dan zal een bruinteint in het niet vallen. Zwart zal je dan geweldig staan!

De kleuren zoals blauw, groen en violet zijn wat gewaagd. Denk er goed over na, want make up stylen veranderen erg snel en permanente make up zit voor meerdere jaren.

Wij adviseren altijd voor een natuurlijke look te gaan en wil je een heerlijke feestelijke look, maak het geheel dan af met je favoriete oogschaduw. Zo kun je er nooit spijt van krijgen en sta je iedere dag op met een prachtige oogopslag!

Voordelen pmu eyeliner

 • Altijd opstaan met de perfecte eyeliner
 • Geen irritaties als je eyeliner opdoen niet lukt
 • Geen zwarte vegen meer tijdens het sporten, zwemmen etc.
 • Tijd over voor een uitgebreid ontbijt!

Nadelen pmu eyeliner

In de loop van de tijd kan je make-up smaak veranderen. Hier houden we rekening mee tijdens de behandeling en zullen je altijd bijpassend advies geven.

Is PMU eyeliner pijnlijk?

De hoeveelheid pijn hangt een groot gedeelte af van je eigen pijngrens. Over het algemeen ervaren klanten de pijn als goed te doen, dit omdat het een redelijke korte behandeling is.

Daarnaast kan er tijdens de behandeling een ELMA verdovingscrème gebruikt worden. Deze dien je zelf bij je huisarts aan te vragen. Onze klanten ervaren hierdoor tijdens de behandeling een kriebelend gevoel.

Een meespelende factor waar vaak weinig over verteld wordt is de menstruatieperiode, dan is de pijngrens bij vrouwen namelijk over het algemeen lager dan normaal. Wij adviseren daarom voor of na de menstruatieperiode de afspraak in het plannen.

Hoe lang blijft PMU eyeliner zitten?

Hoe lang een PMU eyeliner mee gaat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je huidtype en hoe je omgaat met de nazorg. Over het algemeen zeggen wij dat het 1-5 jaar mee gaat.

Wij raden onze klanten altijd aan om één keer per jaar terug te komen voor een touch up behandeling. De intensiteit van het pigment van de eyeliner begint bij de meeste klanten na een jaar lichtjes te vervagen.  

Voorbeelden permanente make-up eyeline

Permanente make-up en botox

Heb je eerder botox laten zetten of ben je van plan om dit te doen? Dat is gewoon mogelijk in combinatie met een pmu eyeliner behandeling. Houd er wel rekening dat er tussen de behandelingen 6 weken moet zitten. Wij raden altijd aan om eerst botox te zetten en daarna een permanente make-up behandeling. 

Is permanente eyeliner behandeling pijnlijk?

De behandeling klinkt enger dan het in werkelijkheid is. De pijn zal als ‘goed te doen’ ervaren worden. De behandeling wordt met de beste apparatuur en precisie uitgevoerd en natuurlijk door gediplomeerde experts.

Daarnaast mag je tijdens de behandeling een verdovingscrème meenemen van de huisarts. Dit zal de behandeling nog aangenamer maken.

Over het algemeen zeggen klanten achteraf dat de pijn bij het zetten van de pmu eyeliner ontzettend meeviel.

Waarom kiezen voor Holymary?

Holymary Permanente make up is jouw geheim om er altijd geweldig uit te zien!

Wij zijn gespecialiseerd in de nieuwste technieken. Met onze topproducten en de beste apparatuur, ben jij verzekerd van een prachtige, natuurlijke en krachtige uitstraling!

Is het mogelijk een touch up behandeling door jullie uit te laten voeren, wanneer ik mijn eerste pmu eyeliner behandeling ergens anders heb laten zetten?

Dat is zeker mogelijk. We zouden zelfs de vorm voor je aan kunnen passen indien je daar niet tevreden over bent. Tijdens het intakegesprek kunnen we dit samen bekijken en bespreken.

Gratis brochure powder ombre brows

Ben jij klaar voor deze spannende stap in je carrière? Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze uitgebreide opleiding!

Gelukt!
Wij sturen de brochure naar je e-mail.